Meer werkgelegenheid in Groningen

werkgelegenheid
De banenmarkt ziet er rooskleurig uit voor Groningen. De werkloosheid is afgenomen en daarmee de werkgelegenheid gestegen. Bovendien wordt er behoorlijk  geïnvesteerd in de werkgelegenheid in Groningen om deze tred voort te zetten. Het ziet er hiermee naar uit dat de werkgelegenheid alleen maar beter gaat worden.

Niet alleen is de werkloosheid in het afgelopen jaar gedaald in de provincie Groningen, maar ook de werkgelegenheid is in deze zelfde periode toegenomen met ruim 2000 banen. Dit is een zeer positieve ontwikkeling voor de regio.

De EBG steekt dan ook graag haar nek uit en investeert een fors bedrag in de werkgelegenheid, hiermee willen ze onder andere nieuwe arbeidsplaatsen creëren. Waardoor het voor bedrijven in de regio Groningen gemakkelijker wordt om te kunnen investeren in innovaties en het maken van een vliegende start.

Ben jij nog op zoek naar een baan die bij je past? Kom dan op 18 en 19 oktober naar het Ambitie JobCafé in de Martinikerk te Groningen en wellicht ontmoet jij hier jouw toekomstige werkgever!

Bron: OS-Groningen, CBS, Dagblad van het Noorden